Cara Nak Buat Kuih Pau Kacang Merah
Mudah je rupanya nak buat Pau Goreng Inti Kacang Merah ini sendiri di rumah. Jom cuba buat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua kawan2.
. Terima kasih Yong Anisah Yaacob untuk perkongsian resipi Pau ini Bahan-bahan. Selepas itu satukan air yis shortening gula dan garam. Sebenarnya kuih pau ni mama guna resipi yang selalu mama buat tu.
Cik tie suka goreng pau agak garing sikit supaya bila gigit luarnya garing dalamnya gebu gitew. PAU KACANG MERAH Resepinya. Layari website iCook Asia untuk mendapat resipi penuh.
Panduan ini adalah rujukan umum memulakan perniagaan bakeri dari rumah juga sesuai dijadikan sebagai garis panduan sebelum memulakan bisnes pau atau kuih-muih secara kecil. Cara buat pau gorengkuih piang. Cara Buat KUIH KERING Kuih Wajib Tradisi Turun.
Kacau pakai tangan je macam. Keesokan harinya buangkan air. Uli sebati dengan memasukkan air suam sedikit demi sedikit.
Pau goreng ini mudah sangat nak buat. RESEPI PAU GORENG INTI KACANG MERAH. Buat bancuhan yis dulu.
Resepi inti kacang merah sedap kalau disediakan sebagai inti pau kacang merah atau bun kacang merah. Resepi Pau Goreng Inti Kacang Merah Gebu. Padahal kuih ni la yang paling senang sedap dan seronok dimakan dengan inti kat dalam dia.
Biarkan seketika sampai yis kembang di. Mama buat kuih pau untuk juadah berbuka petang tadi. Gebu cam tukang buatkan.
Masukkan lemak sayuran uli lagi sehingga doh tidak melekatlicin. Kalau menjadi boleh la buat jualan. Cuci kacang merah dan rendamkan dengan air masak dan biarkan semalam dalam peti sejuk lebih kurang 8 ke 12jam.
Sesuai sangat buat pada waktu petang duduk duduk santai. Resepi Pau Goreng Inti Kacang Merah Gebu. Untuk membuat kulit pau masukkan tepung ke dalam mangkuk adunan.
2 sudu makan air suam. Sila cuba resepi ini dirumah dengan cara kukus dan anda boleh meletak inti yang anda mahu seperti kaya kacang merah coklat cendawan ayam dan lain-lain. Bahagikan doh ikut saiz yang anda mahu.
Berbaloi memasak sendiri kerana rasanya memang sangat sedap. Mula-mula rebus kacang merah. Sekarang ni tengah ada stok inti kacang merah so senang lah nak buat.
Yang tak nak garing di luar tu nak. PAU KACANG MERAH Gebu Lembut Umpama Kapas By DAPUR MELETOP CHANNEL Bahan - Bahan 500 gram air sejuk11 gram serbuk yis100 gram gula 1kg tepung pau ho. Bahan A 1 12 cawan air suam kuku 1 paket yis 2sdb gula pasir Satukan semua dlm satu bekas.
Kuih pau goreng berinti kacang merah dan coklat memang jadi favourite anak anak. Bhn B 4 12 cawan tepung pau tepung gandum pun boleh 3sdb shortening sy guna butterxde stok shortening 2 sdb susu pekat manis 1 12sdt double action baking. Malah garing di luar dan lembut di dalam.
Kacau dan biarkan 5 6minit lebih kurang. Yang tak nak garing di luar tu nak. Cik tie suka goreng pau agak garing sikit supaya bila gigit luarnya garing dalamnya gebu gitew.
Cuma pastikan doh mengembang dengan baik barulah hasil kuih jadi gebu dan lembut. Cara buat pau kacang merah. Pau Kacang Merah Dah lama nak try wat kuih pau nih tp asyik bertunda2 jerAritu masa jalan2 kat Oriental City Colindale terjumpa plak Tepung Pau Inti kcg merah dlm tin.
Masukkan yis dalam gelas dan campurkan dengan gula dan air suam. Satukan tepung garam yis telur dan gula dalam 1 mangkuk besar yang sesuai.
Pau Kacang Merah Gebu Dan Lembut Sedap Swesia S Journey
Pau Kacang Merah Lembut Gebu Giveaway Periuk Le Creuset Youtube
No comments for "Cara Nak Buat Kuih Pau Kacang Merah"
Post a Comment